POLYPPER

Polypper lokaliseret i næsesvælget er hyppigt forekommende hos børn.

Polypperne kan imidlertid vokse til en størrelse, der kan give anledning til øget hyppighed af forkølelser, snorken, snøvlende tale samt væske og undertryk i ørerne

Er disse gener tilstede i længere tid, anbefales det at fjerne polypper og ofte samtidig at anlægge dræn i ørerne. Indgrebet anbefales imidlertid sjældent før barnet er 18 mdr. gammelt.

Indgrebet foregår i fuld bedøvelse og tager 5-10 minutter. Ved samtidig anlæggelse af dræn tager indgrebet ialt 15-20 minutter.

En narkoselæge bedøver barnet ved anvendelse af narkose gas på maske. Bedøvelsen udluftes hurtigt fra kroppen, og barnet vågner kort tid efter indgrebet er overstået.

Når barnet har det godt, kan familien tage hjem. Barnet bør transporteres hjem i bil. Der skal være to voksne tilstede i bilen. En til at føre bilen, og en til at observere at barnet har det godt

De første 1-2 timer efter narkosen er børnene ofte urolige og ømme i halsen (som en halsbetændelse). Det anbefales at give barnet paracetamol stikpille 2 timer inden indgrebet. Doseringen afhænger af barnets vægt.

Barnet kontrollers for blødning inden det forlader klinikken. Blødning fra næse og mund efter indgrebet er en sjælden men kendt komplikation. Såfremt der er frisk vedvarende blødning fra næse og mund, skal klinikkens kontaktes. Udenfor klinikkens åbningstid anbefales det, at man henvender sig til vagtlæge eller hospital afhængig af blødningens karakter.

Det er normalt at der er let blodtilblandet sekret fra næsen i de første døgn efter indgrebet.

Barnet må efter indgrebet spise, hvad det har lyst til. Det anbefales dog at starte forsigtigt med kold og flydende kost, indtil barnet efter få dage selv får lyst til normal mad.

Design by